Hírek

Speciális jutalmazási rendszert indítunk azoknak a válaszadóknak, akik nem tölthették ki a felmérést

Speciális jutalmazási rendszert indítunk azoknak a válaszadóknak, akik nem tölthették ki a felmérést

A csehországi, szlovákiai, lengyelországi, magyarországi és bulgáriai válaszadóink körében végzett elégedettségi felmérés egyik eredménye, hogy új, negyedéves rendszerben különleges jutalmazási rendszert vezetünk be azon válaszadók számára, akik azért nem tudták kitölteni a felmérést, mert a kvótájuk betelt vagy mert nem feleltek meg a felmérés kiválasztási kritériumainak.

A visszajelzések alapján, amiket Önök a tavaszi paneltagsággal kapcsolatos elégedettségi kérdőív alapján adtak nekünk, egyértelműen látszik, hogy frusztrálónak tartják, hogy Önök gyakran érdeklődnek kutatásokban való részvétel iránt, de nem tudnak, mert vagy a kérdőív elején, vagy egyes szűrőkérdéseknél vége lesz a kérdőívnek. Ebben az esetben ezt a mondatot látja: „Sajnáljuk, de ehhez a kutatáshoz más válaszadókat keresünk. Önt nem jutalmazzuk!” és a fiókjában 5 pontot írunk jóvá.

A kutatás idő előtti befejezésének főleg két oka van:
1. A kvótája betelt
Minden ügyfél a kutatásrészeként egy meghatározott mintát igényel. Vagyis meghatározott számú férfi, nő egy adott korosztályba vagy iskolai végzettségi kategóriába, vagy egy adott régióba tartozó személyt. A mintakategóriák változhatnak nemtől, az életkortól, az iskolai végezettségtől kezdve egy adott mobilszolgáltató használatáig, egy adott bank használatáig vagy egy adott termék fogyasztásáig. Tegyük fel például, hogy 30 érettségizett 30-45 év közötti férfit keresünk, akiknek van magánszámlájuk a Takarékpénztárban. Ha belép a felmérésbe, és az idő alatt befejeződik, mert a kvóta már betelt, az azt jelenti, hogy már elértük a kutatásban az adott kategóriába szükséges 30 férfit. Talán kíváncsi, hogy ebben az esetben miért zárjuk le a felmérést az adott kategória esetében, és miért nem gyűjtünk további válaszokat. A válasz egyszerű. Az ügyfél csak az előre meghatározott számú válaszért/válaszadóért fizet nekünk. Minden további válasz nem kívánt többletköltséget jelentene a panelünk számára.

2. Ön nem felel meg a kutatás feltételeinek
Egy másik ok, amiért a kutatás idő előtt befejeződhet az, hogy nem felel meg a kutatás feltételeinek. Ha például 20 olyan 20-30 év közötti nőre lenne szükségünk, akik rendszeresen vásárolnak tejterméket, és legalább 5 év alatti gyermekük van, akkor először megkérdeznénk a nemét, az életkorát, ha megfelel a feltételeknek, akkor a következő kérdést tennénk fel Önnek, hogy rendszeresen vásárol-e tejterméket, ha igen tovább lép. A következő kérdés, hogy van e gyermeke, mennyi és milyen korú. Ha azt jelöli, hogy van például egy 8 éves gyermeke, a kérdőív idő előtt lezárul, ugyanis nem része azoknak az adatoknak, amelyeket továbbítunk az ügyfélnek. Ennek az az oka, hogy a felméréshez csak olyan nőkre van szükség, akiknek 5 év alatti gyermeke van, és nem lenne értelme további kérdéseket feltenni, mivel valószínűleg az 5 év alatti gyermekeknek szánt termékek értékeléséről van szó. Talán elgondolkozik azon, hogy miért nem küldjük el a kérdőívet csak azoknak a nőknek, akiknek 5 év alatti gyermekük van, elvégre ez az információ megvan róluk. Természetesen előnyben részesítjük azokat a nőket, akik a profilkérdőívükben megadták, hogy 5 év alatti gyermekük van. Ha azonban gyermekeik azóta már idősebb korba léptek, és a válaszadók nem frissítették profiljukat, előfordulhat, hogy már nem felelnek meg a felmérés feltételeinek.

Amellett, hogy nagy örömmel magyarázzuk el Önöknek, hogy hogyan működik a kutatásra való ilyen kiválasztás, és miért fordul elő a korai befejezés, úgy döntöttünk, hogy negyedévente megjutalmazunk néhányat Önök közül, akik e két ok miatt nem tudták befejezni a kutatást.

Ha a negyedév során 4 alkalommal kizártuk egy felmérésből a kvóta betelése vagy a felmérés feltételeinek nem teljesítése miatt, akkor felvesszük egy listára, amelyről véletlenszerűen kiválasztunk 50 embert. Azok listája, akik szeptember elején 1000 érméből álló külön jutalomban részesülnek ITT található:
Reméljük, hogy a külön jutalom némi elégtételt jelent majd Önöknek, amiért nem tudták befejezni a kutatásokat, és ne feledjék, hogy hamarosan kiértékeljük a júliusi, augusztusi és szeptemberi hónapokat. Azeredményekről ismét tájékoztatni fogjuk Önöket e-mailben, a honlapunkon található HÍREK-ben és a FACEBOOK-on.

‹ Vissza

Közzétéve 2023. szept. 11. 12:54:15