Hírek

Egyes férfiak a bevásárlást és a házimunkát a partnerük hobbijának tekintik.

Egyes férfiak a bevásárlást és a házimunkát a partnerük hobbijának tekintik.

A hobbik közelebb hozhatnak minket egymáshoz, de lehetnek buktatók is, különösen a párkapcsolatokban. A válaszadóink közel 1/3-a az összes ENP-országban azt állította, hogy a hobbija nemigen kapcsolódik a partnere hobbijaihoz. A legtöbb eltérő hobbival rendelkező partnert Bulgáriában találjuk (34%).

Ezzel szemben az összes vizsgált ország közül a lengyelek (25%) állítják a legnagyobb valószínűséggel, hogy nekik és partnerüknek általában ugyanaz a hobbijuk. A magyarok több mint ¼-e azon a véleményen van, hogy a párjának nincs hobbija. Csak találgatni tudjuk, hogy ez azért van így, mert nincs idejük a hobbikra, vagy a saját hobbik miatt nem vették észre, hogy mi a párjuk hobbija. Másrészt érdekes megfigyelni, hogy ki mit tart a párja hobbijának.
Bizonyosan rengeteg olyan hobbi van, amit önök és a partnerük együtt csinálnak, ami örömet okoz önöknek. De arra is kíváncsiak voltunk, hogy partnerük mely hobbija bosszantja Önöket a legjobban.

Valamennyi országban egyértelműen azt a választ kaptuk, hogy leginkább az bosszantja a válaszadókat, ha a partnere hobbija a tévénézés, a filmnézés, a tévéműsorok és az internetezés. Bár válaszadóink ebben ritkán értenek egyet, a magyaroknak van ezzel a legkevesebb problémájuk (10%).
A másodlagos, leginkább zavaró tényező, ha a partner hobbija a sport vagy valamilyen fizikai tevékenység. A bolgároknak okoz a legnagyobb gondot, ha a partnerük sportol (16%), míg a cseheknek a legkisebb mértékben van ezzel bajuk (6%). Ennek ellenére Önök ezt a hobbit jelölték meg úgy, mint amit a legjobban szeretnek együtt csinálni (45%). A szlovák párok leginkább a sportot tekintik hobbinak (56%), míg a magyarok értenek a legkevésbé ezzel egyet (38%).
Míg a férfiak a házimunkát/kertészkedést (8%), a kézimunkát és barkácsolást (5%), valamint a vásárlást (3%) vélik partnereik azon hobbijainak, amelyek őket is idegesítik, addig a nők a tévézéssel, szappanoperákkal és általában az interneten töltött idő (16%) és a sporttal kapcsolatos tevékenységet (16%) tartják idegesítőnek.
Mi a helyzet a partnerekkel? A padló felmosását, a virágágyás kapálását és a bevásárlókocsi vezetését a szupermarketben is hobbinak tartják?


‹ Vissza

Közzétéve 2023. ápr. 27. 11:55:27