Hírek

A megkérdezettek 80%-a a húsvétot a hagyományos módon tervezi megünnepelni

A megkérdezettek 80%-a a húsvétot a hagyományos módon tervezi megünnepelni

A húsvéti ünnepek szabadnapokat jelentenek, és lehetőséget adnak a pihenésre, a családdal való találkozásra vagy a nyaralásra. Arra voltunk kíváncsiak, hogy az öt ENP-országban élő paneltagjaink hogyan tervezik eltölteni ezeket az ünnepeket.

Paneljeink tagjait Szlovákiában (N1622), Lengyelországban (N426), Magyarországon (N679), Bulgáriában (1766) és Romániában (1856) kérdeztük meg arról, hogyan fogják tölteni a húsvétot egy rövid felmérésben 2024 márciusának első felében.
80%-uk elmondta, hogy a húsvétot a hagyományos módon tervezi megünnepelni. Szlovákiában (66%) és Magyarországon (64%) kevésbé népszerű a hagyományos húsvét.

És mit fognak csinálni azok, akik úgy döntöttek, hogy hagyományosan töltik az ünnepeket?

A család és a barátok meglátogatása lesz a leggyakoribb tevékenység, a megkérdezettek 30%-a nyilatkozott úgy, hogy a húsvétot a hagyományos módon fogja ünnepelni. Ez a legtöbb a szlovákok (37%) és a magyarok (36%), és a legkevesebb a bolgárok (23%) körében.
A bolgárok 55%-a tervezi a húsvéti díszek elkészítését és a tojásfestést, míg Magyarországon csak 12%, Szlovákiában pedig 5%.
A húsvéti böjtöt a románok tartják a legtöbben (29%), míg a magyarok a legkevesebben (5%).

Vajon mit tesznek azok, akik ellenzik a hagyományos húsvétot (N838)?

Közel felük otthon tervezi a pihenést (48%), 13% tervezi, hogy elmegy nyaralni, 32% szeretne időt tölteni a természetben, és válaszadóink 16%-a, akik nem ünneplik hagyományosan az ünnepet, egy átlagos munkanapot terveznek. Ez pedig a bolgárok és a magyarok esetében a legtöbb.

‹ Vissza

Közzétéve 2024. ápr. 1. 18:43:52