Hírek

10-ből 1 a paneltag már átesett valamilyen esztétikai beavatkozáson

10-ből 1 a paneltag már átesett valamilyen esztétikai beavatkozáson

A plasztikai műtétek és a különböző esztétikai eljárások egyre gyakrabban válnak az életünk részévé. Hogy ezek valóban a nők asztala-e, és mennyire elégedettek az eredménnyel, ennek júniusi felmérésünkben jártunk utána.

Az Önök 5%-a végeztetett már legalább egy plasztikai beavatkozást, a legtöbbet Csehországban és Szlovákiában (7%), a legkevesebbet pedig Romániában (2%). Műtét nélküli esztétikai beavatkozást válaszadóink 5%-a vett igénybe, a legtöbbet Lengyelországban (7%) és a legkevesebbet Magyarországon (3%). A válaszadók több mint ¼-e legalább személyesen ismer valakit akinek van ebben tapasztalata.

A nők (6%) és a férfiak (5%) egyenlő arányban vették igénybe a plasztikai sebészeti szolgáltatásokat. A nem invazív esztétikai eljárások tekintetében a nők (6%) lényegesen nagyobb valószínűséggel voltak fogyasztók.
A férfiak leggyakrabban hegeket, anyajegyeket és orrplasztikát végeztetnek. A nőknél lényegesen többen vetik alá magukat hajátültetésnek és toka eltávolításnak. A nőknél a legnagyobb valószínűséggel hialuronsav- vagy botulinumtoxin-injekciót, ajaknagyobbítást, mellnagyobbítást vagy mellkisebbítést és szemhéjplasztikát végeznek.

Az ilyen beavatkozáson átesetteknél a leggyakoribb ok a szebb kinézet iránti elhatározás volt (56%). A nagyobb önbecsülés 36%-ukat motiválta a beavatkozásra, 32%-uk szerint pedig egészségügyi okokkal indokolták a beavatkozást. A férfiak 9%-a mondta, hogy a partnere miatt végeztette el a beavatkozást, míg a nőknek csak 5%-a említette ezt az egyik okot. A férfiak (1/3) szintén jelentősen nagyobb valószínűséggel (1/3) jelezték, hogy nem vetnék alá magukat újra az eljárásnak.

Ha korábban még nem volt ilyen beavatkozáson, az általában azért van, mert Ön teljesen elégedett önmagával, és nincs szüksége arra, hogy bármin is változtasson. Közel háromötödük így nyilatkozott. A második leggyakrabban említett ok az, hogy drága, és nem mindenki engedheti meg magának (38%). Önök 18%-a aggódik bizonyos veszélyek és komplikációk miatt, lényegesen többen a bolgárok (23%) és a lengyelek (20%), a nők (20%) és az egyetemi végzettségűek (20%)körében.
Azoknak, akiknek még nem volt esztétikai vagy plasztikai műtétjük, 19%-a biztosan vagy inkább fontolóra venné. Ha belevágnának, ezek lennének a leggyakoribb beavatkozások:
Mellnagyobbítás (26%)
Hialuronsav - befecskendezhető töltőanyagok alkalmazása (24%)
Szemhéjműtét (23%)
Bőrfelesleg csökkentése/eltávolítása (21%)
Ajaknagyobbítás (19%)
Zsírleszívás (18%)
A férfiak egyértelműen a hajbeültetésbe fektetnék a legtöbbet (19%), míg a nők esetében az eljárások igen változatosak és többnyire fiatalító hatásúak.

A felmérést az ENP válaszadói körében végezték, Total=N11910, CZ=N4556, SK=N1540, PL=N1918, HU=1162, BG=N2234, RO=N500, 18-59 éves válaszadók, 2023 júniusában.
‹ Vissza

Közzétéve 2023. júl. 15. 20:02:54